Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Βράβευση του 2ου Γυμνάσιου Ηλιούπολης στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning 2017 στη Μάλτα και της εκπαιδευτικού Δώρας Βάκα





Μια σημαντική διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης το οποίο βραβεύτηκε στο  Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning που έλαβε χώρα στη Μάλτα από τις 26 έως τις 28/10/2017.
Το 2ο Γυμνάσιο βραβεύτηκε με το Βραβείο Mediterranean Prize στο Διαγωνισμό Ευρωπαϊκών βραβείων eTwinning στις 13 Μαρτίου 2017 για το έργο “Does the earth have boarders? Migration and Human Rights”. Η συντονίστρια του έργου  κ. Δώρα Βάκα ταξίδεψε στη Μάλτα για να παραλάβει το βραβείο στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 26/10,να γευτεί την χαρά της επιτυχίας και
Το έργο υλοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 και συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από 5 σχολεία της Ευρώπης και συγκεκριμένα την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γερμανία, την Πολωνία και την Τυνησία. Η Ελληνική αποστολή στη Μάλτα αποτελούνταν από τον κ. Παρασκευά Μιχάλη, Επίκουρο Καθηγητή ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Υπεύθυνο της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης  eTwinning και άλλους εννέα Έλληνες εκπαιδευτικούς τα έργα των οποίων επίσης διακρίθηκαν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό βραβείων eTwinning που έγινε το Μάρτιο.
Το επίκεντρο του συνεδρίου ήταν η συμπερίληψη στην εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα να μοιραστεί τον τρόπο με τον οποίο το eTwinning μπορεί να αυξήσει τις δυνατότητες των σχολείων να αντιμετωπίσουν τρεις βασικούς παράγοντες αποκλεισμού: πολιτισμικές διαφορές, εκπαιδευτικές δυσκολίες και γεωγραφικά εμπόδια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο έχει βραβευθεί επίσης με Εθνική και Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας καθώς και με βραβείο πανελληνίως  στον 11ο Εθνικό Διαγωνισμό e-Twinning στην ειδική κατηγορία “Ενεργός Πολιτειότητα”.



Η ταυτότητα του e-Twinning
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τα σχολεία στην Ευρώπη να αναπτύξουν συνεργασίες μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες. Η Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης λειτουργεί υπό το European Schoolnet, μία διεθνή συνεργασία 31 Ευρωπαϊκών Υπουργείων Παιδείας. Το e-Twinning υποστηρίζεται και σε εθνικό επίπεδο από 37 Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης.

Βίντεο από τη στιγμή της απονομής.


O έπαινος του σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου