Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Βάλε κίνηση στη ζωή σου, μπες στη δράση!



Μέχρι και 100 χρόνια πριν, οι άνθρωποι έπρεπε να είναι δραστήριοι απλά για να τα βγάλουν πέρα μέσα στην ημέρα. Δεν υπήρχαν σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και διάφορα άλλα μαγαζιά για να αγοράσουν αυτά που βρίσκουμε σήμερα μέσα σε 30 λεπτά γύρω από το σπίτι μας. Δεν υπήρχε η ευκολία των συναλλαγών μέσω διαδικτύου, δεν υπήρχαν ηλεκτρικές συσκευές για την απλοποίηση της ζωής μας, όπως πλυντήρια ρούχων –πιάτων , μίξερ ηλεκτρικά εργαλεία κ.α. Οι σημερινές ευκολίες έχουν μειώσει τα επίπεδα της σωματικής μας δραστηριότητας παρόλο που αυτή είναι σημαντική για την ευεξία μας. Χωρίς σωματική δραστηριότητα, το σώμα και το μυαλό μας έχουν λιγότερες πιθανότητες να λειτουργήσουν σωστά.


Ως συνέχεια της ενότητας της Υγιεινής Διατροφής μας απασχόλησαν η ευεξία και η καλή ποιότητα της ζωής μας. Έτσι σκεφτήκαμε άλλη μια δραστηριότητα για να ολοκληρώσουμε τις δράσεις της περσινής χρονιάς μας.  Έχοντας ως οδηγό το κεφάλαιο "Δραστήριο τρόπο ζωής" από το Βιβλίο των Επιλογών μου, αποφασίσαμε να δουλέψουμε την διαθεματική εργασία "Βάλε κίνηση στη ζωή σου, μπες στη δράση". Τον τίτλο της εργασίας τον δανειστήκαμε από το Φεστιβάλ Κίνησης «Άλλαξε στάση. Μπες στη δράση!» που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβρη στην Τεχνόπολη του δ
Δήμου Αθηναίων.

Οι μαθητές αναζήτησαν τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας στο  σώμα, στο μυαλό,  στην ψυχολογία, στην υγεία. Ετοίμασαν την δική τους λίστα με αθλήματα ή ασκήσεις μέτριας και έντονης έντασης που θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν στην καθημερινότητά και τέλος
παρουσίασαν ένα καινούργιο άθλημα που τους ενδιαφέρει ή κάποιο με το οποίο καταπιάνονταν το πρόσφατο διάστημα. Τα ευρήματά τους και οι τελικές εργασίες παρουσιάστηκαν στην τάξη. Μάλιστα έχοντας την εμπειρία των δραστηριοτήτων όλης της προηγούμενης χρονιάς όλοι ευχαριστήθηκαν περισσότερο τις συγκεκριμένες παρουσιάσεις και λίγο αναπάντεχα έγινε η πιο δημοφιλή μας δραστηριότητα για την σχολική χρονιά που μας πέρασε. 

Ακολουθεί ο διαδικτυακός πίνακας με αρκετές από τις εργασίες μας και που ξέρετε ίσως κι εσείς βρείτε ένα κίνητρο για περισσότερη κίνηση στην ζωή σας!  Περιηγηθείτε στον πίνακα με την βοήθεια του οριζόντιου και κάθετου κέρσορα.
[ πηγή : Το Βιβλίο των Επιλογών μου : Για ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Ιταλία : Generation Europe Foundation (2013) ]   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου